5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΑΛΛΙΚΑ


1. Τα γαλλικά αποτελούν μία γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν γαλλικά σε όλες τις ηπείρους. Τα γαλλικά αποτελούν την πιο ευρέως διαδεδομένη γλώσσα μετά την αγγλική.
2. Με τα γαλλικά έχεις το avantage. Η γνώση των γαλλικών σου ανοίγει την πόρτα σε νέες γαλλόφωνες επιχειρήσεις στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και των διεθνών σχέσεων καθώς η Γαλλία αποτελεί την 5η εμπορική δύναμη.
3. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα της κουλτούρας και του πολιτισμού. Μαθαίνοντας γαλλικά έρχεσαι σε επαφή με τον γαλλικό πολιτισμό γνωρίζοντας τους κλασσικούς συγγραφείς όπως ο Βικτόρ Ουγκώ και ο Μαρσέλ Προύστ μέσα από λογοτεχνικά κείμενα. Επίσης, γνωρίζεις ποιητές όπως ο Jacques Prévert και ο Charles Baudelaire ενώ παράλληλα μαθαίνεις να τραγουδάς στα γαλλικά όπως η Edith Piaf και ο Charles Aznavour. Κάθε μάθημα γαλλικών μοιάζει με ένα πολιτιστικό ταξίδι στον χώρο της μόδας, της γαστρονομίας, των τεχνών, της αρχιτεκτονικής και της επιστήμης.
4. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα των διεθνών σχέσεων. Αποτελούν την επίσημη γλώσσα του Ο.Η.Ε., του ΝΑΤΟ, της UNESCO και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ο Ερυθρός Σταυρός κ. α. Γι΄ αυτό το λόγο η γνώση των γαλλικών θεωρείται απαραίτητη σε κάθε νέο που θέλει να κάνει καριέρα σ’ έναν διεθνή οργανισμό.
5. Τα γαλλικά αποτελούν ένα παράθυρο ανοιχτό στον κόσμο διότι είναι η γλώσσα των φιλοσόφων (Descartes, Sartre ou Derrida) και των επιστημών (Pierre et Marie Curie, Pasteur). Είναι μια γλώσσα αναλυτική η οποία σε βοηθάει να οργανώσεις την σκέψη σου και να αναπτύξεις κριτικό πνεύμα. Ας μην ξεχνάμε ότι μαθαίνοντας γαλλικά μπορείς να μάθεις να επιχειρηματολογείς και να εκφέρεις την άποψη σου προωθώντας έτσι τον διάλογο.

ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ?????

Μέσα από τα διπλώματα DELF/DALF/SORBONE του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας πιστοποιείται η γνώση της γαλλικής γλώσσας. Οι εξετάσεις διεξάγονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο δύο φορές το χρόνο, τον Μάιο και το Δεκέμβριο, για τα πτυχία:
DELF A1
DELF A2
DELF B1
DELF B2
DALF C1
DALF C2
SORBONE B1
SORBONE B2
SORBONE C1
SORBONE C2

 

Scroll to Top